Nu bliver det hurtigere at skifte el-selskab

Blogindlæg af Casper Kjøller, 29. januar 2013. Se flere blogindlæg her…

Danskerne har i stigende grad fået mod på at skifte el-udbyder. Og nu er der rigtigt godt nyt til det grødende el-marked. Fra 1. marts 2013 sættes elsektorens fælles datasystem, kaldet Datahubben, i drift. Det betyder, at skift af eludbyder teknisk set kan ske på 2-3 uger ifølge oplysninger fra myndighederne.

Tidsrammen vil variere lidt afhængigt af hvordan søn- og helligdage falder. Derudover forventes el-selselskaberne i første omgang fortsat at have 1-2 faste “skiftedage” om måneden.

Siden elmarkedet blev liberaliseret i 2003 og frem til den kommende ændring i marts, har elkunder måtte finde sig i at skulle vente 2-3 måneder for at skifte eludbyder. Først har kunderne fået de lovpligtige 14 dages fortrydelsesfrist, og først herefter sættes skiftet i gang, hvilket så lige lagde ”løbende måned + 1 måned” til forløbet. De langsommelige leverandørskift har ofte været et ”turn-off”, når en forbruger endelig har besluttet sig for at gøre noget ved elregningen.

Besparelse motiverer mest

Der er forskellige grunde til at stadig flere forbrugere skrotter deres gamle el-udbyder. Men langt de fleste motiveres dog af udsigten til en nem besparelse på budgetkontoen. Mange af de husstande der har deltaget i SamEnergi.dk’s seneste udbudsrunde har dokumenterbart sparet op til 36 % på den rene elpris renset for afgifter. Afhængigt af el-forbruget kan der være op til 600-800 kr. at spare på årsbasis for en familie med stort elforbrug.

Seneste officielle opgørelse viser, at 50.000 danskere skiftede el-selskab i 3. kvartal 2012. Det er en stigning på 100 % i forhold til samme kvartal i 2011.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.