Elpriserne blæses i bund

Blogindlæg af Casper Kjøller, 4. november 2013. Se flere blogindlæg her…

Danmark er godt med når det gælder udbredelsen af vindmøller. Det betyder også, at vores mange vindmøllerne snurrer godt i de blæsende efterårs- og vintermåneder.

Så meget bliver el-priserne presset

De mest blæsende dage af oktober gav gennemsnitlige engros-priser på knapt 23 øre/kWh inkl. moms, på trods af, at mange vindmøller stod stille da oktober-stormen var på sit højeste. Der var endda en enkelt time med negative priser. Til sammenligning er standardprisen hos de fleste el-forsyningsselskaber i øjeblikket over 40 øre/kWh.

https://samenergi.dk/elpriser/billig-stroem-til-indkoebspris.jpg

Forbrugere kan score profitten

Som udgangspunkt betyder den billige vindenergi, at el-selskabernes kan købe el ind billigt, mens forbrugernes priser ligger fast, på et højere niveau.

I SamEnergi følger medlemmernes priser dog el-selskabernes egne daglige indkøbspriser. Dermed kan medlemmerne af SamEnergi også imødese rigtig gode elpriser på de blæsende dage. Er du ikke medlem af SamEnergi endnu, kan du melde dig gratis ind her.

Orkan blev for meget for nogle vindmøller

I perioder med meget kraftig storm eller ligefrem orkan, stopper nogle vindmøller automatisk med at køre af sikkerhedsmæssige årsager. Dette var tilfældet flere steder i landet den 28. oktober 2013. Af samme grund er det heldigvis også sjældent, at der sker alvorlige ulykker med vindmøller, uanset hvor voldsomt vejret bliver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.