Hold godt øje med din elmåler!

Blogindlæg af Casper Kjøller, 28. juni 2013. Se flere blogindlæg her…

Politiken berettede den 26. juni om førtidspensionisten Cristina der pludselig har fået en ekstraregning fra el-selskabet SK Forsyning A/S på 107.383 kr. Trods klager, er hun nu blevet dømt til at betale regningen. Lignende sager har desværre været fremme før.

Derfor skal du kunne bevise dit elforbrug

Der kan altid opstå uenighed imellem dig og dit el-selskab om hvor meget strøm du har brugt. Skulle det ske, står du stærkere, hvis du løbende har holdt øje med din el-måler. Og det er ikke svært, du kan blot følge disse 3 råd:

1. Sørg for at aflæse din el-måler oftere end ved den årlige aflæsning. Aflæs el-måleren f.eks. hver måned til den første og skriv forbruget ned.

2. Dokumenter din aflæsning af elmåleren ved at tage et foto af hvad måleren står på, når du aflæser den. De fleste digitalkameraer har indbygget datostempling. Hvis dit kamera ikke har det, kan du holde en avis ved siden af måleren når du tager billedet.

3. Kontakt straks el-selskabet hvis du registrerer at din el-måler løber løbsk. Men husk at elforbruget normalt er højere i vintermånederne end i sommermånederne.

I Danmark skelnes der imellem “el-udbydere” og “el-netselskaber”. Det er el-netselskabet som har ansvaret for din el-måler og håndtering af dine aflæsninger.

Læs Politikens artikel om Cristinas el-regning her… (eksternt link – åbner i nyt vindue)