Det frie el-marked er en total fiasko!

Blogindlæg af Casper Kjøller, 1. september 2013. Se flere blogindlæg her…

I august-nummeret af boligmagasinet “Bedre Hjem”, er der 6 siders omtale af det frie el-marked under overskriften “Det frie el-marked er en total fiasko”.

Stigende elpriser og passive forbrugere

Ifølge “Bedre Hjem” har de seneste 10 års udvikling på elmarkedet været præget af prisstigninger på over 30% på den rene elpris. Og elkunderne forholder sig generelt passivt, da de ikke orker at sætte sig ind i markedet. I følge magasinet har kun en femtedel af de danske elkunder skiftet el-leverandør i perioden.

Flere prisstigninger i vente

Staten forventes at mindske regulering af el-markedet i løbet af 2014. Det betyder med stor sandsynlighed endnu flere prisstigninger for de passive el-forbrugere. Chefkonsulent Martin Salamon fra Forbrugerrådet udtaler til “Bedre Hjem”, at små husholdninger bør overveje at melde sig ind i indkøbssammenslutninger og dermed i fællesskab presse el-selskaberne til lavere elpriser.

Er du træt af at være malkeko for el-selskaberne? Så meld dig gratis ind i SamEnergi, hvor vi i fællesskab presser el-selskaberne til lavere elpriser og mere konkurrence.