Afsløring i Dong-handel: Ledelsen står til kæmpe gevinst

Regeringen, med Finansminister Bjarne Corydon (S) i spidsen, sælger nu en stor del af Dong til den amerikanske bank Goldman Sachs. Nu viser det sig, at ledelsen i Dong, som en del af aftalen, også får udsigt til en enorm belønning.

Mega gevinst til Dong-cheferne

I et interview på Radio24Syv, kommenterer bl.a. Klaus Riskær Pedersen den Dong-aftale som Folketingets Finansudvalg har vedtaget. I interviewet kommer det frem, at cheferne i Dong, som en del af aftalen må købe og få aktier, som senere kan indbringe en profit på 450-700 millioner kr. ifølge Klaus Riskær.

Efterfølgende har dagbladet Information bedt 3 økonomer om at undersøge dette forhold i aftalen. Deres vurdering er, at 250 Dong-chefer står til at score op mod 1,5 milliarder hvis alt går godt med Goldman Sachs handlen og den efterfølgende børsnotering af Dong.

Vil DU betale for lønfesten i Dong?

Hvis du er Dong-kunde og imod (endnu) en lønfest i Dong, kan du skifte el-udbyder ved at melde dig ind i indkøbsforeningen SamEnergi. SamEnergi sikrer dig et trygt el-skifte og medlemmerne sparer i snit 490 kr./årligt med den seneste aftale vi har forhandlet hjem.

En katastrofe

Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, har omtalt Goldman Sachs-aftalen som »en katastrofe«. Om lønpakken til Dong-cheferne siger han til Information, at »problemet med bonusordninger af den her karakter er, at de frister til at disponere kortsigtet,« fordi incitamentet er at skabe størst mulig aktieværdi på en bestemt dag, nemlig dagen for børsnotering, på bekostning af det lange perspektiv.

Blogindlæg af Casper Kjøller, 10. december 2013. Opdateret 30. januar 2014.
Se flere blogindlæg her