Advarsel mod falske mails!

Skruppelløse svindlere forsøger netop nu at franarre betalingskort-oplysninger fra danske elkunder. Det sker ved at udsende falske mails i kendte el-selskabers navne. Indtil videre er EnergiFyn, Jysk Energi og EnergiMidt misbrugt som officielle afsendere og flere el-selskaber kan følge.

Alene EnergiMidt vurderer overfor Politiken, at 40.000 kunder har modtaget første bølge af fup-mails hvor EnergiMidt misbruges som afsender.

Sådan foregår svindlen

Fupmagere skaffer sig adgang til lister over mailadresser til danske forbrugere. Det kan eksempelvis være, at du har deltaget i en konkurrence på nettet, som intet har med el-selskaberne at gøre. Svindlerne kan nu sende mails ud til disse lister med falsk afsenderinformation.

I mailen forklares, at din betaling af elregningen er blevet afvist af banken og at du nu istedet skal betalte online via et link i mailen. Linket fører til en falsk hjemmeside, hvor forbrugerne kan indtaste deres kreditkort-oplysninger. Hvis man gør det, kan svindlerne nu misbruge dine kreditkort-oplysninger og tømme din bankkonto.

Tag dine forholdsregler

Såfremt du får en mail fra dit el-selskab, med besked om du skal indbetale penge for el via et link i mailen, bør alarmklokkerne ringe. Er du i tvivl om hvorvidt der er svindlere på spil, kan du kontakte dit el-selskab telefonisk.

Det anbefales, at du sletter mailen hvis du får den. Lad være med at besvare den eller klikke på linket i mailen.

Har du allerede indtastet dine betalingskortoplysninger, er det vigtigt, at du straks retter henvendelse til din bank og forklarer dem situationen.

De falske mails kommer i flere udgaver. Du kan se et eksempel på svindel-mailen her (ufarligt screenshot – åbner i nyt vindue)

Blogindlæg af Casper Kjøller, 22. april 2013 (opdateret 12. juli 2013).
Se flere blogindlæg her, eller giv en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.